Μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον Έλον Μασκ υπέβαλε προσφορά ύψους 97,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ελέγχει την OpenAI, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την προσφορά, κλιμακώνοντας μια πολυετή διαμάχη μεταξύ του επικεφαλής της Tesla και του διευθύνοντος συμβούλου της πρώτης εταιρείας, Σαμ Άλτμαν.
Η κοινοπραξία περιλαμβάνει την Vy Capital και την Xai, την εταιρεία A.I. του Έλον Μασκ, και άλλους επενδυτές, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, γράφουν οι New York Times.
Έλον Μασκ: Άκυρο από τον Άλτμαν
Ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, και άλλοι επενδυτές έκαναν μια μη προσφορά ύψους 97,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της μη κερδοσκοπικής ομάδας που ελέγχει το OpenAI, ανέφερε η Wall Street Journal τη Δευτέρα.
Ο Σαμ Άλτμαν, σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά το Forbes, απέρριψε γρήγορα την προσφορά στο X, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ, και χλεύασε την πλατφόρμα.
«Όχι ευχαριστούμε, αλλά εάν θες, μπορούμε να αγοράσουμε το Twitter με 9,74 δισεκατομμύρια δολάρια» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σαμ Άλτμαν, «κλιμακώνοντας» την κόντρα μεταξύ των δύο επιχειρηματιών.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Οι συλλήψεις των γιατρών για θανατηφόρο έκθεση, οι αντιφάσεις και τα νέα στοιχεία
- «Καλοκαίρι τέλος» από το Σάββατο: Έρχεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
- Ο τιμοκατάλογος του ιατρείου στο Κολωνάκι: Πόσο κοστίζει η πλασμαφαίρεση
- 11η Σεπτεμβρίου: Πώς μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε για πάντα ο κόσμος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.