Μενού
Κινέζικο σκάκι
Κινέζικο σκάκι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αναστάτωση έχει επικρατήσει στον κόσμο του κινέζικου σκακιού μετά από φήμες για εξαπάτηση και ένα σκάνδαλο ανάρμοστης συμπεριφοράς που βαραίνουν τον εθνικό πρωταθλητή Yan Chenglong και οδήγησαν στην αφαίρεση του τίτλου του.

Το Xiangqi (κινέζικο σκάκι), είναι εξαιρετικά δημοφιλές εδώ και εκατοντάδες χρόνια σε όλη την Ασία και ο 48χρονος Yan Chenglong κέρδισε δεκάδες αντιπάλους την περασμένη εβδομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο του «Xiangqi King» σε ένα εθνικό τουρνουά. Το κατόρθωμά του όμως αμαύρωσε ένας έξαλλος εορτασμός, κατά τον οποίο αφόδευσε μέσα σε μπανιέρα ξενοδοχείου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο έξαλλος πανηγυρισμός και η απάτη με τα sex toys

H χαρά του παρά λίγο πρωταθλητή δεν κράτησε, με την κινεζική ομοσπονδία Xiangqi να ανακοινώνει ότι θα ανακληθεί ο τίτλος του και θα κατασχεθούν τα χρηματικά του έπαθλα αφού συνελήφθη να «διαταράσσει τη δημόσια τάξη» και να επιδεικνύει «εξαιρετικά κακό χαρακτήρα».

Η ομοσπονδία αναγκάστηκε επίσης να καταπιαστεί με τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, ότι ο Yan είχε εξαπατήσει κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού χρησιμοποιώντας sex toys, και για την ακρίβεια πρωκτικά σφαιρίδια (anal beads) εξοπλισμένα με ασύρματους πομπούς για την αποστολή και λήψη σημάτων.

Στενό τσεκάρισμα

Όσοι έχουν «κλέψει» με παρόμοιο τρόπο σε πρωταθλήματα κινέζικου αλλά και δυτικού σκακιού, το επιτυγχάνουν σφίγγοντας και ξεσφίγγοντας τους γλουτούς τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στέλνοντας έτσι στην ουσία σήματα Morse μέσω του προσαρμοσμένου sex toy από τα «ιδιαίτερά τους» προς ένας συνεργάτη τους που έχει πρόσβαση σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την επίλυση παιχνιδιών.

Από εκεί, ο συνεργάτης αποκρυπτογραφεί την κατάσταση του παιχνιδιού, και στέλνει μηνύματα που τα πρωκτικά σφαιρίδια μεταφράζουν ως δονήσεις στον παίκτη, για το ποια είναι η κατάλληλη κίνηση και στρατηγική.

«Με βάση την κατανόησή μας για την κατάσταση, είναι επί του παρόντος αδύνατο να αποδείξουμε ότι ο Yan συμμετείχε στην εξαπάτηση μέσω "πρωκτικών σφαιριδίων", όπως εικάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η ομοσπονδία.

Ωστόσο, του αφαιρέθηκε ο τίτλος και του απαγορεύτηκε να παίξει για ένα χρόνο, αφού οι πανηγυρισμοί του ήταν άκρως ανάρμοστοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA