Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τη ζωή του έχασε ο 46χρονος Βραζιλιάνος, Mango Sergio Gomes, όταν έφαγε το δηλητηριώδης ψάρι, Pufferfish, που του έκανε δώρο ένας φίλος του. 

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, το ψάρι είχε τόσο δηλητήριο που ήταν αρκετό ώστε να σκοτώσει 30 ανθρώπους, ενώ η αδερφή του υποστήριξε πως «ο Magno δεν είχε καθαρίσει ποτέ φουσκωτό ψάρι στο παρελθόν». 

Σύμφωνα με τη Ny Post, το ψάρι δόθηκε στον άντρα από έναν φίλο του, με την προέλευση του να είναι ασαφής. Παρόλο που ο άντρας δεν είχε ξαναδοκιμάσει το συγκεκριμένο ψάρι, το καθάρισε μαζί με τον φίλο του, αφαιρώντας το συκώτι του και στη συνέχεια το έβρασε.

Αφού το έφαγαν αρρώστησαν βαριά και οι δύο. «Ο Magno άρχισε να αισθάνεται μούδιασμα στο στόμα του» είπε η αδερφή του. 

Παρόλο που πήγε γρήγορα στο νοσοκομείο, το μούδιασμα εξαπλώθηκε και ο 46χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή για 8 λεπτά. Συγκεκριμένα, παρουσίασε επιπτώσεις τετροδοτοξίνης, που πρόκειται για ένα ισχυρό δηλητήριο που προέρχεται από το συκώτι και τις γονάδες των θαλάσσιων ειδών. Ο φίλος του στάθηκε τυχερός και αναρρώνει. 

Η αδερφή του 46χρονου πρόσθεσε πως οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν ζωντανό αλλά δεν τα κατάφεραν και πέθανε μετά από 35 ημέρες στο νοσοκομείο.

Τα συγκεκριμένα ψάρια χρησιμοποιούν το δηλητήριο για να προστατεύονται από τα αρπακτικά, με την τετροδοτοξίνη να είναι χίλιες φορές πιο θανατηφόρα από το κυάνιο και προς το παρόν να μην υπάρχει κάποιο αντίδοτο. 

Όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, παρεμβαίνει στη «μετάδοση σημάτων από τα νεύρα στους μύες» και παραλύει τους μύες, οδηγώντας δυνητικά σε θάνατο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA