Μενού
Mpeleris nea
Φρέντης Μπελέρης | Facebook
  • Α-
  • Α+

Ψήφισμα με αφορμή την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, και την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκισης, εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η Αλβανία, ως χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει να σέβεται τα αποτελέσματα των εκλογών, να διαφυλάττει το δικαίωμα των πολιτών για δίκαιη δίκη και να προστατεύει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. 

Το έκτακτο ψήφισμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, παρουσιάστηκε στην ολομέλεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ψήφισμα για καταδίκη Μπελέρη: Τι αναφέρεται

Στο ψήφισμα του ΕΛΚ για την καταδίκη Μπελέρη αναφέρονται τα γκρίζα σημεία της υπόθεσης και επισημαίνεται ότι μετά από 10 μήνες φυλάκισης, το αλβανικό δικαστήριο μόλις χθες τον καταδίκασε με ποινή δύο ετών, χωρίς να λάβει υπόψη την ομολογία του κύριου μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος δήλωσε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να κατηγορήσει ψευδώς τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Κάτι που, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, δεν θα συνέβαινε ποτέ σε κανένα δικαστήριο κράτους της Ε.Ε.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό, καθώς πρόκειται για την εφαρμογή του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. 

«Σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε ένας εκλεγμένος δήμαρχος που κατηγορείται με έωλο κατηγορητήριο να φυλακιστεί και να μην του επιτρέπεται να αναλάβει τα καθήκοντά του» υπογράμμισε η ΝΔ κατά την παρουσίαση του ψηφίσματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA