Μενού
Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι | AP
  • Α-
  • Α+

Να διερευνηθώ πλήρως και με διαφάνεια ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι ζητά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω του Foreign Office.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι αφιέρωσε τη ζωή του στην αποκάλυψη της διαφθοράς του ρωσικού συστήματος, ζητώντας ελεύθερη και ανοιχτή πολιτική και θέτοντας το Κρεμλίνο προ των ευθυνών του», διεμήνυσε το Foreign Office.

«Στεκόμαστε σήμερα στο πλευρό της οικογένειας, των φίλων, των συναδέλφων και των υποστηρικτών του. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Οι ρωσικές αρχές είδαν τον Ναβάλνι ως απειλή. Πολλοί Ρώσοι πολίτες αισθάνθηκαν ότι τους έδωσε φωνή», τονίστηκε στη συνέχεια.

Η τοποθέτηση για Ναβάλνι

«Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές τον φυλάκισαν με κατασκευασμένες κατηγορίες, τον δηλητηρίασαν με έναν απαγορευμένο νευροπαραλυτικό παράγοντα και τον έστειλαν σε ποινική αποικία στην Αρκτική. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη βάναυση φύση του ρωσικού συστήματος», υπογράμμισε η βρετανική διπλωματία.

«Ο θάνατός του πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και με διαφάνεια», ζητήθηκε στη συνέχεια.

Το Foreign, Commonwealth & Development Office κάλεσε σήμερα τη ρωσική πρεσβεία για να καταστήσει σαφές ότι «θεωρούμε τις ρωσικές αρχές πλήρως υπεύθυνες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA