«Πυρά» κατά της Βρετανίας και της Γαλλίας με αφορμή την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, για ειρηνική συμφωνία στην Ουκρανία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς.
Συγκεκριμένα, ο Τζέι Ντι Βαν άσκησε έντονη κριτική στην πρόταση του Κιρ Στάρμερ για την «συμμαχία των προθύμων», μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.
Ειδικότερα, ο ίδιος σχολίασε ότι η ανάπτυξη μιας δύναμης με Βρετανούς και Γάλλους στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας ισοδυναμεί με «20.000 στρατιώτες από κάποια τυχαία χώρα που δεν έχει πολεμήσει εδώ και 30 ή 40 χρόνια».
Πρόσθεσε μάλιστα πως μια συμφωνία για τα ορυκτά που θα έδινε στις ΗΠΑ οικονομικό μερίδιο θα προσέφερε αποτελεσματικότερη προστασία από την επιθετική πολιτική της Μόσχας.
Χαρακτηριστικά, ο Τζέι Ντι Βανς τόνισε: «Αν θέλεις πραγματικές εγγυήσεις ασφαλείας, αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας».
- Η στιγμή που o δράστης ανοίγει πυρ και συλλαμβάνεται - Τραμπ: «Κανείς δεν θα πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το ακριβότερο ακίνητο που πωλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα - Η θεαματική διαφορά στην τιμή με το δεύτερο
- Η «προπόνηση» των ναζί στην Γκουέρνικα, ο βομβαρδισμός και ο Πικάσο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.