Μενού
Φωτιά στη Χιλή
Πολίτες βλέπουν τις φλόγες στη Χιλή | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Δεκάδες είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη Χιλή, στην περιφέρεια Βαλπαραΐσο συγκεκριμένα, καθώς γίνεται λόγος πως 64 –τουλάχιστον– άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γκάμπριελ Μόριτς, μιλώντας για τις φωτιές στην κεντρική Χιλή, πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί κι άλλο ο απολογισμός των θυμάτων του «πύρινου εφιάλτη».

«Δυστυχώς, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν 64 νεκροί. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, γνωρίζουμε ότι θα αυξηθεί σημαντικά» είπε ο Μπόριτς σε τηλεοπτική του ομιλία προς το έθνος από την πόλη Κιλπουέ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Βίνια ντελ Μαρ, γειτονιές της οποίας απανθρακώθηκαν.

Φωτιά στη Χιλή
Φωτιά στη Χιλή | AP Photos


 

 

Φωτιά στη Χιλή
Φωτιά στη Χιλή | AP Photo

Στην Κιλπουέ, σχεδόν 90 χλμ. βορειοδυτικά του Σαντιάγο, μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ολόκληρες γειτονιές και αυτοκίνητα απανθρακωμένα. Εκεί, χιλιάδες κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες την Παρασκευή, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε μετά τον σεισμό του 2010» συνέχισε ο πρόεδρος της Χιλής, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, με περισσότερους από 500 νεκρούς και πολλές καταστροφές.

Φωτιά στη Χιλή
Φωτιά στη Χιλή | AP Photo

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA