Μενού
Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Τουρκία
Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Τουρκία | Twitter/Video
  • Α-
  • Α+

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε καθολική εκκλησία στο Βόσπορο, της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού μέσου T24, η ένοπλη επίθεση έγινε στον ναό της Αγίας Μαρίας στην περιοχή Sarıyer Buyukdere, την ώρα της λειτουργίας.

Η ίδια πηγή κάνει λόγο για δύο δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Μπήκαν στην εκκλησία και άνοιξαν πυρ. 

Οι πιστοί έπεσαν στο έδαφος για να γλιτώσουν από τα πυρά, ωστόσο ένα άτομο έπεσε νεκρό από πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ άγνωστος αριθμός τραυματίστηκε. 

Οι δράστες, μετά την επίθεση, το έσκασαν από το σημείο. 

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που έρχονται από τη χώρα, στο σημείο της επίθεσης είναι ισχυρή η δύναμη της αστυνομίας και έχουν φτάσει και ασθενοφόρα.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα κίνητρα των δραστών και γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον νεκρό και καταδίκασε την επίθεση. 

«Σήμερα (28/1), γύρω στις 11:40 (τοπική ώρα), κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στο ναό της Αγίας Μαρίας στη γειτονιά Sarıyer Buyukdere ένα άτομο, που ήταν μεταξύ των πιστών, δέχθηκε επίθεση από δύο ενόπλους και, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του» ανέφερε. 

Ο ίδιος ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών. «Καταδικάζουμε εντόνως αυτή την αισχρή επίθεση». 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, με τη σειρά του, τόνισε πως δεν θα επιτρέψει το περιστατικό να διασπάσει την ενότητα των πολιτών. 

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου επεσήμανε: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε όσους προσπαθούν να διαταράξουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους χώρους πίστης της πόλης μας (σ.σ. να το κάνουν)».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA