Ένας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης σε πανεπιστήμιο της Φλόριντα, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στους χώρους του Florida State University (FSU) στο Ταλαχάσι, όπου συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη της ένοπλης επίθεσης και διεξάγουν έρευνες για τυχόν συνεργό του.
Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου TMH (Tallahassee Memorial HealthCare) ενημέρωσε πως διακομίστηκαν έξι τραυματίες από το πανεπιστήμιο, διευκρινίζοντας ότι ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μαρτυρία για την επίθεση
Μια φοιτήτρια που μίλησε στο NBC, περιέγραψε τον ένοπλο ως έναν λευκό νεαρό που άρχισε να πυροβολεί με τυφέκιο, προτού επιστρέψει στο αυτοκίνητό του για να πάρει πιστόλι και να συνεχίσει την επίθεση.
Άκουσε περισσότερους από 15 πυροβολισμούς μέσα σε μισό λεπτό, αφηγήθηκε, προτού σπεύσει να απομακρυνθεί από την περιοχή.
«Είναι κρίμα. Είναι φρικτό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους.
Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.