Μενού
astinomia vrixelles
Αστυνομία στις Βρυξέλλες | AP
  • Α-
  • Α+

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις Βρυξέλλες πριν από λίγο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές από την εισαγγελία για δύο νεκρούς αλλά και τραυματίες από περιστατικό στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο δράστης φώναζε θρησκευτικά συνθήματα. Σημειώνεται ότι οι νεκροί φέρεται να είναι πολίτες Σουηδίας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο, που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του, που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με το SkyNews τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Σουηδίας ενώ επισημαίνεται ότι το απόψε διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου - Σουηδίας για τα προκριματικά του Euro.

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Φέρεται να βιντεοσκόπησε μήνυμα

Οι ίδιες πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο πως ο δράστης φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα, στο οποίο υποστήριξε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδελφούς του.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν επρόκειτο για επίθεση από ισλαμιστική οργάνωση ή (σ.σ. επίθεση) «μοναχικού λύκου». Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 07:15 το απόγευμα (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA