Μενού
Ο Ρόμπερτ Φίτσο
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Κάλινακ, σε νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, διευκρίνισε πως δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο.

Ο κ. Κάλινακ μίλησε στους δημοσιογράφους για τον Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση την προηγούμενη Τετάρτη (15/5) από έναν 71χρονο άνδρα σε μία πόλη έξω από την Μπρατισλάβα.

«Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, όμως η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και χρειάζεται εντατική φροντίδα» είπε ο Κάλινακ, ο πιο στενός πολιτικός συνεργάτης του Φίτσο.

Προφυλακίστηκε ο 71χρονος που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο

Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας αποφάσισε σήμερα πως ο ύποπτος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τους εισαγγελείς ως Γιουράι Σ., θα παραμείνει υπό κράτηση μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρωθυπουργού της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έφτασε σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Σίντουλα, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό.

«Δεν έχουμε νικήσει ακόμη, είναι σημαντικό να το πω αυτό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ, μπροστά από το νοσοκομείο στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA