Μενού
Ο Ρόμπερτ Φίτσο
Η στιγμή εκλογής του Ρόμπερτ Φίτσο | AP Photos / Petr David Josek
  • Α-
  • Α+

Ενημερωτικό για την κατάσταση υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, τον οποίο αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν την περασμένη Τετάρτη (15/5), εξέδωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Ζουζάνα Ντολίνκοβα.

Όπως είπε η κα Ντολίνκοβα, η κατάσταση υγείας του Ρόμπερτ Φίτσο έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει σοβαρή, την ώρα που ο 71χρονος συλληφθέντας για την απόπειρα δολοφονίας οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας είπε πως η μεταφορά του Φίτσο στην Μπρατισλάβα από το νοσοκομείο της μικρής πόλης που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου πυροβολήθηκε πέντε φορές εξ επαφής, δεν πρόκειται να γίνει τις ερχόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχει ανάγκη να μεταβιβαστούν τα επίσημα καθήκοντα του Φίτσο και κάποια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό υπάρχει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ στους δημοσιογράφους μπροστά από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίτσο.

Ρόμπερτ Φίτσο: Στο δικαστήριο ο δράστης

Την ίδια ώρα ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, οδηγήθηκε στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα.

Ο δράστης αναμένεται να προφυλακιστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ τα μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Σίντουλα.

Η απόπειρα σημειώθηκε την ώρα που ο Φίτσο χαιρετούσε υποστηρικτές του έπειτα από κυβερνητική συνεδρίαση που έγινε στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA