Μενού
Μόσχα
Η φωτιά στο συναυλιακό κέντρο στην Μόσχα | Ria
  • Α-
  • Α+

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Παρασκευή (22/3) στη Ρωσία, με τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, να κάνουν λόγο πως τουλάχιστον πέντε άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, άνοιξαν πυρ σε πολυχώρο βορειοδυτικά της Μόσχας.

Οι ίδιες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό στη Ρωσία σημειώνουν πως οι πυροβολισμοί καταγράφηκαν στην αίθουσα συναυλιών του δημαρχείου Crocus. Τα ρωσικά Μέσα κάνουν λόγο για 40 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Στο σημείο έχουν φτάσει οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και κατάφεραν να εκκενώσουν τους 100 εγκλωβισμένους, από το κτίριο που φλέγεται. 

«Οι άνθρωποι στην αίθουσα ξάπλωσαν στο πάτωμα για να γλιτώσουν από τους πυροβολισμούς, ξάπλωσαν εκεί για 15-20 λεπτά και μετά άρχισαν να σέρνονται έξω. Πολλοί κατάφεραν να βγουν έξω» αναφέρουν οι μαρτυρίες.

Όπως αναφέρει το Mega, που επικαλείται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο απειλείται με κατάρρευση, καθώς δεν έχουν φτάσει ακόμα οι εξειδικευμένες δυνάμεις του στρατού που μπορούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, σημειώνουν ακόμη ότι υπάρχει εγκλωβισμένος κόσμος εντός του κτιρίου στη Μόσχα, ενώ αναμένεται να φτάσουν στο σημείο και στελέχη του ρωσικού στρατού.

Επίσης, ο χώρος θεωρείται πως είναι ένα πολυκέντρο που φιλοξενεί συναυλίες και πολυκαταστήματα. Η απειλή θεωρείται τριπλή για τις δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς εκτός από τρομοκρατική επίθεση, έχει παρουσιαστεί πυρκαγιά στη στέγη του κτιριού και απειλείται με κατάρρευση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA