Μενού
 
YouTube
  • Α-
  • Α+

Ένα ρωσικό αεροπλάνο Tu-204 εξεράγει στον αέρα λίγο μετά την απογείωση του από το την πόλη Ulan-Ude. Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνει τη στιγμή που το αεροπλάνο εξερράγη και τυλίγεται στις φλόγες. 

Σύμφωνα με τον Mirror, μια μάρτυρας είπε: «Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη να έρχεται από ψηλά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά ο ήχος ήταν πολύ περίεργος, ήταν πολύ τρομακτικός». 

Δεν υπήρξαν θύματα

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος Aviastar χρησιμοποιείται για μεταφορές εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας ενώ μέσω κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας.

Είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Baikal του Ulan-Ude και πήγαινε προς την κινεζική πόλη Zhangzhou.

Ο Alexey Tsydenov, επικεφαλής της περιοχής Buryatia, είπε ότι το αεροσκάφος πέταξε τα καύσιμά του, πριν κάνει μια αναγκαστική προσγείωση χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα και είχε προσγειωθεί στις 08:30 (8/12).

Στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε μέλη του πληρώματος και δεν υπήρξαν θύματα.

Προβλήματα με τα ρωσικά αεροσκάφη

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Μεταφορών της Ανατολικής Σιβηρίας. Η Ρωσία έχει υποστεί μια σειρά από ζητήματα εναέριας ασφάλειας και η χώρα είναι πλέον «κόκκινης σημαία» από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, σημειώθηκαν 120 αεροπορικά ατυχήματα στη Ρωσία με πολιτικά αεροσκάφη που εκμεταλλεύονται ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Αυτός είναι υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με τα τελευταία οκτώ έτη, παρά τις σημαντικά λιγότερες πτήσεις ως αποτέλεσμα του πολέμου του Πούτιν κατά της Ουκρανίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA