Μενού
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση μεταναστών στο Παρίσι | AP Photos / Nicolas Garriga
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που απομένουν μόλις 100 ημέρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η αστυνομία στο Παρίσι, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, έχει ξεκινήσει ρατσιστικές επιχειρήσεις απομάκρυνσης αστέγων και μεταναστών από κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι επχιειρήσεις ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης (3/4) από το δημαρχείο της πόλης, με τις μονάδες της αστυνομίας να μην διστάζουν να απομακρύνουν –ακόμη– και οικογένειες μεταναστών, οι οποίες είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην περιοχή.

Η αστυνομία στο Παρίσι έφτασε τα ξημερώματα στο δημαρχείο, όπου απομάκρυνε περίπου 50 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 10 ετών, τα οποία ήταν μαζεμένα σε καροτσάκια, κάτω από κουβέρτες ή καλυμμένα με πλαστικά φύλλα για να προστατευτούν από τη βροχή, ενώ κοιμόντουσαν στην πλατεία.

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι | AP Photos

Οι μετανάστες και οι άστεγοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάζεψαν τα πράγματά τους και τούς επιβίβασαν σε λεωφορείο με στάση την πόλη Μπεζανσόν, που βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία.

Εργαζόμενοι σε ΜΚΟ και εθελοντές εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την ενέργεια «εξευγενισμού» από πλευράς Παριζιάνικης αστυνομίας, καθώς υπογραμμίζουν πως είναι η αρχή μιας ευρύτερης προσπάθειας των αρχών της πόλης να απομακρύνουν τους μετανάστες και όλους όσοι κοιμούνται στον δρόμο, χωρίς να τους παρέχουν μακροπρόθεσμες επιλογές στέγασης.

Παρίσι: Τι δηλώνουν εθελοντές

«Ανοίγουν το δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε στο Associated Press ο Yann Manzi, μέλος της ομάδας παροχής βοήθειας σε μετανάστες, Utopia 56, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης της Τετάρτης στο κεντρικό Παρίσι.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τίποτα λιγότερο από κοινωνική εκκαθάριση της πόλης» συνέχισε.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν ότι συνεργάζονται με ομάδες βοήθειας, για να βρουν λύσεις για όσους βρίσκονται στους δρόμους, συμπεριλαμβανομένων των πολλών ανθρώπων που έρχονται απ' όλο τον κόσμο στο Παρίσι, αναζητώντας καταφύγιο ή εργασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA