Μενού
boluarte
Η Ντίνα Μπολουάρτε. | Aldair Mejia/Pool photo via AP, File
  • Α-
  • Α+

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε.

Η γενική εισαγγελία της χώρας ανακοίνωσε χθες (18/03) ότι άρχισε να διενεργεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της, καθώς φέρεται να φορούσε ακριβά ρολόγια, χωρίς να έχει δηλώσει την απόκτησή τους ούτε την προέλευση των χρημάτων, την περίοδο που ήταν υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα άρχισε μετά από δημοσίευμα του περουβιανού ειδησεογραφικού ιστοτόπου La Encerrona.

Στις 15 Μαρτίου δημοσιεύτηκαν εκτενή ρεπορτάζ με φωτογραφίες στις οποίες η Μπολουάρτε διακρίνεται να φορά ακριβά ρολόγια, όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης το 2021 και το 2022.

Περού: Υποψίες για παράνομο πλουτισμό

Η εισαγγελία του Περού τονίζει ότι η έρευνα αφορά υποψίες για «παράνομο πλουτισμό» και μη δήλωση «της απόκτησης ρολογιών Rolex».

Η πρόεδρος, από τη μεριά της, διαβεβαίωσε πως έχει «καθαρά χέρια» και ότι απλά διαθέτει ένα ρολόι, αγορασμένο με τις οικονομίες της.

Περού: Οι ταραχές του 2022

Πρόσφατα η 61χρονη πρόεδρος είχε βρεθεί αντιμέτωπη με έρευνα για «γενοκτονία», «ανθρωποκτονίες κατά συρροή με επιβαρυντικές περιστάσεις» και «πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών».

Ήταν οι πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της, μετά τους θανάτους 50 και πλέον ανθρώπων στις ταραχές που ακολούθησαν την ορκωμοσία της, τον Δεκέμβριο του 2022.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA