Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social ότι τα άτομα που συλλαμβάνονται να σαμποτάρουν και να καίνε οχήματα Tesla μπορεί να βρεθούν στη φυλακή.
Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι οι «σαμποτέρ» μπορεί να «φάνε» έως και 20 χρόνια φυλάκισης, ενώ στην ίδια ανάρτηση τόνισε τη σοβαρότητα των πράξεων και τη συμπερίληψη των χρηματοδοτών σε αυτές τις ποινές, δηλώνοντας: «ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!».
«Οι άνθρωποι που θα συλληφθούν να σαμποτάρουν τα Teslas θα έχουν πολύ καλές πιθανότητες να πάνε φυλακή για έως και είκοσι χρόνια, και αυτό περιλαμβάνει και τους χρηματοδότες. ΣΑΣ ΨΆΧΝΟΥΜΕ!!!»
Τραμπ: Το χρονικό των δηλώσεων
Η δήλωση αυτή ακολουθεί τα πρόσφατα σχόλια της Γενικής Εισαγγελέως των ΗΠΑ, Παμ Μπόντι, η οποία χαρακτήρισε τις βίαιες επιθέσεις σε ιδιοκτησίες της Tesla ως «εγχώρια τρομοκρατία».
Η Μπόντι διαβεβαίωσε το κοινό για ενδελεχείς έρευνες με στόχο την επιβολή αυστηρών συνεπειών σε όσους εμπλέκονται, τονίζοντας την εμπλοκή παρασκηνιακών συντονιστών και χρηματοδοτών σε αυτά τα εγκλήματα.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά το περιστατικό στο Λας Βέγκας, όπου μια πυρκαγιά σε ένα Κέντρο Συγκρούσεων της Tesla είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε πέντε οχήματα, όπως κατέγραψε το ABC News.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.