Μενού
isimerinos
Youtube/@naufalabnews
  • Α-
  • Α+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε σήμερα (25/4) την παράκτια επαρχία Εσμεράλδας στον βορειοδυτικό Ισημερινό, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, να υποστούν ζημιές κτίρια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις να διακόψουν για λίγο τη λειτουργία τους.

Ο σεισμός είχε βάθος 35 χιλιομέτρων και σημειώθηκε γύρω στις 06.45 τοπική ώρα (14.45 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο κεφάλι και τρεις κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης των Κινδύνων (SNGR) στο κανάλι της στο Whatsapp.

Ζημιές σε δημόσια κτίρια

Καταστροφές καταγράφηκαν και σε τουλάχιστον επτά δημόσια κτίρια, ενώ τοίχοι κατέρρευσαν. Επιπλέον, σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

«Ήταν πολύ δυνατός ο σεισμός. Έμοιαζε με αιωνιότητα σε εμάς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία Γιακού Περές, που βρισκόταν στην πόλη Εσμεράλδας για να παρουσιάσει ένα βιβλίο σε ένα πανεπιστήμιο.

Εξερχόμενος από το κτίριο, ο Περές διαπίστωσε πως «ορισμένα μικρά σπίτια είχαν καταστραφεί».

Αισθητή η δόνηση

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 8,4 χιλιομέτρων από την πόλη Εσμεράλδας, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, διευκρίνισε η υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε 10 από τις 24 επαρχίες της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Εγκατάσταση καταφυγίων

«Διέταξα όλοι οι υπουργοί να μεταβούν αμέσως στην επαρχία Εσμεράλδας προκειμένου να συντονίσουν την εγκατάσταση καταφυγίων, τη διανομή κιτ ανθρωπιστικής βοήθειας και την προσφορά της απαραίτητης στήριξης προς όλον τον πληθυσμό μας», σημείωσε ο προσφάτως εκλεγμένος πρόεδρος του Ισημερινού Ντάνιελ Νομπόα.

Από τη μεριά της, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador ανακοίνωσε πως ανέστειλε τις επιχειρήσεις στο διυλιστήριο της Εσμεράλδας και στον αγωγό SOTE προληπτικά μετά τον σεισμό.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA