Ο υπουργός Κατασκευών, Υποδομών και Συγκοινωνιών Γκόραν Βέσιτς υπέβαλε την παραίτηση του εξαιτίας της τραγωδίας που συνέβη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ στη Σερβία, την περασμένη Παρασκευή.
Κατά το περιστατικό είχε καταρρεύσει το γείσο μπροστά από την είσοδο του σταθμού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, με τον Βέσιτς να δηλώνει ότι αν και δεν είναι υπεύθυνος, παραιτείται για λόγους «ευθιξίας».
«Ούτε εγώ αλλά ούτε και οι άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί μου δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη. Αυτό άλλωστε θα το αποδείξει και η έρευνα», δήλωσε.
Σερβία: Στο «τραπέζι» η παραίτηση Βέσιτς
Η παραίτηση του Γκόραν Βέσιτς θα εξεταστεί αύριο Τρίτη (5/11) από το κυβερνητικό Συμβούλιο.
Οι έρευνες της εισαγγελίας του Νόβι Σαντ για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες συνεχίζονται με την ανάκριση στελεχών κρατικών υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην ανακαίνιση του σταθμού. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Νόβι Σαντ ανακαινίστηκε πρόσφατα και δόθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2024.
Την ανακαίνιση εκτέλεσε κοινοπραξία κινέζικων εταιριών, η οποία υποστηρίζει ότι το τμήμα του γείσου που κατέρρευσε «δεν αποτέλεσε αντικείμενο των εργασιών ανακατασκευής». Στο Νόβι Σαντ, πολίτες προσέρχονται και σήμερα μπροστά από τον χώρο όπου συνέβη η τραγωδία, ανάβουν κεριά και αφήνουν λουλούδια, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των θυμάτων.
- Η επιστροφή του τελεσιγράφου: Ο Τραμπ «θυμάται» τις 48 ώρες διορία και προειδοποιεί ότι ο χρόνος τελειώνει
- Χειροπέδες στην Ιωάννα Τούνη: Στο Α.Τ. Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση
- Βίντεο-φρίκη στη Λακωνία: Γυναίκα περπατούσε δεμένη πισθάγκωνα λίγες μέρες πριν ξεψυχήσει
- Η μοναδική φορά που δεν εκλέχθηκε Καραμανλής στις Σέρρες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.