Μενού
Αστυνομία στο Σικάγο
Αστυνομικός σε σημείο πυροβολισμών στο Σικάγο | AP Photos / Erin Hooley
  • Α-
  • Α+

Ένα πολύ άγριο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου αστυνομικοί «γάζωσαν» με 96 σφαίρες έναν νεαρό Αφροαμερικάνο αφού άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Στα βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών ακούγονται να τού λένε να ανοίξει την πόρτα, κατά τη διάρκεια ελέγχου για τροχαία παράβαση, με τον 26χρονο να πυροβολάει εναντίον τους κατά ριπάς.

Η απάντηση της αστυνομίας στο Σικάγο άμεση και ακραία, σκοτώνοντας τον 26χρονο αφού πρώτα, σύμφωνα με το CNN, τον είχαν πυροβολήσει 96 φορές μέσα σε 41 δευτερόλεπτα.

Από τους πολλαπλούς πυροβολισμούς στο Σικάγο τραυματίστηκε στο χέρι ένας αστυνομικός, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού Αφροαμερικάνου ισχυρίζεται πως ο έλεγχος στο αυτοκίνητο του 26χρονου ήταν προσχηματικός.

«Υπήρχε ένα όπλο στο αυτοκίνητό του. Αλλά ξεκίνησε με έναν αντισυνταγματικό, αχρείαστο και προσχηματικό έλεγχο του Ντέξτερ Ρίντ» ανέφερε ο δικηγόρος για το άγριο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στο Σικάγο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA