Στους 66 ανέρχονται οι τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων σήμερα (13/10) στη Σλοβακία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την αστυνομία.
Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για θανάτους στη σύγκρουση, που σύμφωνα με την αστυνομία συνέβη μπροστά από σήραγγα κοντά στο χωριό Γιάμπλονοφ ναντ Τούρνοου, περίπου 55 χιλιόμετρα δυτικά της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Σλοβακίας, της Κόσιτσε.
Από τους τραυματίες, οι 16 άνθρωποι υπέστησαν σοβαρά ή μετρίας σοβαρότητας τραύματα ενώ οι υπόλοιποι 50 τραυματίστηκαν ελαφρώς.
Η στιγμή της σύγκρουσης
Σε οπτικό υλικό που ανήρτησε η αστυνομία στο Facebook φαίνονται συντρίμμια καθώς και η μηχανή και ένα βαγόνι τρένου που είχαν εκτροχιαστεί να κείτονται στην πλαγιά ενός λόφου μετά τη σύγκρουση, που συνέβη λίγο μετά τις 10.00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 80 επιβάτες εκτιμάται ότι επέβαιναν στα τρένα.
Διαβάστε επίσης: Σλοβακία: Μετωπική σύγκρουση τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Οι Σλοβακικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι τα τρένα συγκρούστηκαν σε ένα σημείο όπου οι σιδηροδρομικές γραμμές διασταυρώνονται και γίνονται μια γραμμή και ότι τα αίτια της σύγκρουσης διερευνώνται.
Ο εκκωφαντικός ήχος της σύγκρουσης
Σε άλλο ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται το ένα τρένο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση.
Μάλιστα, αν ακούσει κανείς το βίντεο με υψηλή ένταση, μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα ακούσει τον εκκωφαντικό ήχο και από τη σύγκρουση, που μαρτυρά την εξέλιξη του τραγικού συμβάντος.
- Επίθεση Παπαδόπουλου σε Λέκκα για την οσμή στην Αττική: «Θρυμματίστηκε κάθε έννοια επιστημοσύνης»
- Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Το rebranding του αιώνα - Ο άνθρωπος είναι Μακιαβέλι»
- Αν έχετε κάποιο από αυτά τα επίθετα, ίσως είστε απόγονοι γαλαζοαίματων: Η ευρωπαϊκή «βασιλική» λίστα
- «Κάποιες έχουν παντρευτεί πλούσιους άνδρες και δουλεύουν στις επιχειρήσεις τους» - Η σπόντα Λιάγκα για Σπυροπούλου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.