Ατύχημα σε ανεξερεύνητο τμήμα σπηλαίου των Άλπεων, είχε η Οτάβια Πιάνα, μια σπηλαιολόγος, η οποία έπεσε και τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί ανέφεραν πως θα χρειαστούν πέντε ημέρες για να την απεγκλωβίσουν.
Άξιο αναφοράς είναι πως η ίδια σπηλαιολόγος είχε εγκλωβιστεί στο ίδιο σπήλαιο και το καλοκαίρι του 2023. Παρομοίως, οι ομάδες διάσωσης επενέβησαν τότε για να την απεγκλωβίσουν.
Άλπεις: 585 μέτρα το βάθος του σπηλαίου
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αδιάβατη. Η τοποθεσία του σπηλαίου, σε βάθος 585 μέτρων, απέχει περίπου τέσσερις ώρες με περπάτημα από την επιφάνεια.
Η σπηλαιολόγος συμμετείχε σε αποστολή με άλλους οκτώ συναδέλφους της, οι οποίοι εργάζονταν στο πλαίσιο του προγράμματος Sebino Project για τη γεωμορφολογική χαρτογράφηση της περιοχής.
Όπως γνωστοποίησαν οι Αρχές, η γυναίκα γλίστρησε σε έναν βράχο, έπεσε και παγιδεύτηκε στο βάθος, ενώ υπέστη κατάγματα. Δύο γιατροί βρίσκονται επίσης στο σημείο.
- «Όσο ζω, MAZΩ»: Το λακωνικό αντίο του Σωτήρη Τσαφούλια στον Γιώργο Μαζωνάκη
- Έξω φρενών ο Στραβελάκης με τη Μάνου για τον Μαζωνάκη: «Ντροπή, ντροπή! Είναι νεκρός»
- Αψυχολόγητη δήλωση Αφροδίτης Μάνου για Μαζωνάκη: «Ούτε που τον ήξερα αυτόν και τη δουλειά του»
- Χασαπόπουλος για κηδεία Μαζωνάκη: «Μπορεί να είναι και κακία, αλλά ο Σάκης γιατί δεν πήγε;» - «Ούτε η Βανδή ήταν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.