Μενού
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Το ενδεχόμενο να γίνει πόλεμος στη Σουηδία θίγουν ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί φορείς της χώρας, όπως ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Καρλ-Όσκαρ Μπόλιν, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το Euractiv, με τα όσα είπε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας στη Σουηδία συμφώνησε και ο γενικός αρχιστράτηγος της χώρας Micael Bydén, ο οποίος ζήτησε εγρήγορση, μεταξύ άλλων και από τον άμαχο πληθυσμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας στη Σουηδία μίλησε στο συνέδριο Folk och Försvar στο Sälen, όπου εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο εκσυγχρονισμός του σουηδικού συστήματος πολιτικής άμυνας δεν γίνεται αρκετά γρήγορα και κάλεσε όλους, από τους διευθυντές και τους τοπικούς συμβούλους μέχρι τους ιδιώτες, να αναλάβουν δράση.

Σουηδία: Αναλυτικά όσα είπε ο Καρλ-Όσκαρ Μπόλιν

«Πολλοί το έχουν πει πριν από μένα, αλλά επιτρέψτε μου να το πω με τη δύναμη που μπορεί να έχει η θέση μου. Μπορεί να γίνει πόλεμος στη Σουηδία» είπε αρχικά στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι η ευαισθητοποίηση πρέπει να μετατραπεί σε πρακτική δράση.

Έκανε επίσης παραλληλισμούς με την Ουκρανία, η οποία αντιμετώπισε μια πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή με «απόλυτη ανθεκτικότητα και προετοιμασία», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Μια τέτοια προσπάθεια μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα μόνο εάν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ενήμεροι για την κατάσταση και κατανοούν τι διακυβεύεται» κατέληξε στην ομιλία του, με την οποία συμφώνησε όπως ειπώθηκε και η στρατιωτική ηγεσία της Σουηδίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA