Μενού
super market londino
Σούπερ Μάρκετ στο Λονδίνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ναι… με απεριόριστα ροφήματα κρατάει τους αστυνομικούς στα βρετανικά σούπερ μαρκετ του Waitrose και John Lewis με σκοπό να αποτρέψει τους ληστές από να κάνουν κάποια κλοπή.  

Συγκεκριμένα η Αστυνομική Ομοσπονδία έλαβε επιστολή από την εταιρεία που έλεγε ότι οι αστυνομικοί θα μπορούν να έχουν απεριόριστα ροφήματα (αρκεί να φέρουν ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κυπελάκι).

Θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή έξω από το κατάστημα, με τον επικεφαλή της ασφάλειας να υποστηρίζει πως ένα αστυνομικό αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω είναι αρκετό για να αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες.

Η εγκληματικότητα στα σούπερ μαρκετ

Αυτό έγινε μετά τα υψηλά επεισόδια εγκληματικότητας σε διάφορα καταστήματα. Η Nicki Juniper, επικεφαλής της ασφάλειας του John Lewis Partnership, δήλωσε: «Το λιανικό έγκλημα είναι εθνικό πρόβλημα και απαιτεί εθνική λύση.Απλώς το να έχουμε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές το ενδεχόμενο κλοπής από τα υποκαταστήματά μας ή το να γίνουν επιθετικοί προς τους συνεργάτες μας».

Σύμφωνα με το BBC, ακόμα και το κατάστημα  Co-op έχει επίσης καλέσει για δράση αφού η εγκληματικότητα στα καταστήματά της αλυσίδας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, κατά περισσότερο από το ένα τρίτο σε διάστημα ενός έτους. Υπήρχαν περίπου 1.000 περιπτώσεις εγκληματικότητας, κλοπών καταστημάτων και αντικοινωνικής συμπεριφοράς στα καταστήματά της κάθε μέρα τους έξι μήνες έως τον Ιούνιο, ανέφερε η αλυσίδα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον οργανισμό λιανικού εμπορίου της British Retail Consortium, οι κλοπές λιανικής σε ολόκληρο τον κλάδο στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκαν κατά 26% το 2022. Σχεδόν 850 περιστατικά λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, με το προσωπικό να αντιμετωπίζει σωματική επίθεση και να απειλείται με όπλα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η British Retail Consortium δήλωσε πως αυτά τα υψηλά επίπεδα κλοπής κόστισαν στους λιανοπωλητές σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λίρες το οικονομικό έτος 2021, «χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για τη μείωση των τιμών και την επένδυση σε μια καλύτερη εμπειρία πελάτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA