Μενού
Χαμάς
Χαμάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ραγίζει καρδιές η συνέντευξη Ισραηλινού στο CNN, που έμαθε πως η κόρη του εντοπίστηκε νεκρή, μετά από μέρες ερευνών, έπειτα από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς όπου διέμενε με την οικογένειά του.

«Καλύτερα νεκρή παρά όμηρος της Χαμάς», είπε συντετριμμένος ο Τόμας Χαντ, όταν ειδοποιήθηκε ότι η 8χρονη κορούλα του σκοτώθηκε από ενόπλους.

Ο Χαντ δήλωσε ότι το κιμπούτς, όπου έμεναν, δεχόταν τα πυρά της Χαμάς για περίπου 12 ώρες το Σάββατο. Όπως είπε, δεν γνώριζε πού βρισκόταν ή ποια ήταν η τύχη του παιδιού του, καθώς είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της. «Δεν το έκανε πολύ συχνά, αλλά δυστυχώς εκείνο το βράδυ, το συγκεκριμένο βράδυ πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι της φίλης της», αφηγήθηκε ο Χαντ.

«Ευτυχώς δεν την απήγαγε η Χαμάς»

Στη συνέντευξή του στο CNN, o Τόμας Χαντ ξέσπασε σε δάκρυα όταν άρχισε να αφηγείται τη στιγμή που τελικά του είπαν ότι βρέθηκε το πτώμα της κόρης του. Η αντίδρασή του ήταν ανακούφιση που δεν την είχαν απαγάγει, αφού όπως είπε: «Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή και η απάντησή μου ήταν “Ναι!”. Είπα “ναι” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που ήξερα», είπε ο Χαντ.

Η συνέχεια της αφήγησής του συγκλονίζει: «Αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα... Αυτό είναι χειρότερο από θάνατο».

Η περιγραφή για τις ομηρίες από τη Χαμάς

«Δε θα έχουν φαγητό. Δεν έχουν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με έναν Θεό ξέρει πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία».

Στη συνέχεια, ο Χαντ περιέγραψε τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια της πολιορκίας: «Σκέφτηκα πως ο στρατός θα ερχόταν σύντομα. Απλά έπρεπε να κρατηθώ λίγο ακόμα και ακόμα περισσότερο, και ακόμα περισσότερο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA