Μενού
Η Τζιλ και ο Τζο Μπάιντεν
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Κάλεσμα για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα έκανε μία από τις πιο ισχυρότερες φωνές του Λευκού Οίκου και ο άνθρωπος που βρίσκεται πιο κοντά απ' όλους στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους New York Times, σε μια συνάντηση με μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Τρίτης, ένας καλεσμένος είπε στον πρόεδρο Μπάιντεν ότι η σύζυγός του δεν είχε εγκρίνει την παρουσία του Αμερικανού προέδρου στο μίτινγκ, λόγω της στήριξής του προς το Ισραήλ στον πόλεμό κατά της Χαμάς.

Ο κ. Μπάιντεν απάντησε ότι καταλαβαίνει. Η Τζιλ Μπάιντεν, είπε σύμφωνα με έναν παρευρισκόμενο που ήταν μπροστά στη συζήτηση, πως παρότρυνε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να«σταματήσει, να σταματήσει τώρα».

Τι ακούστηκε στη συζήτηση μεταξύ Τζο και Τζιλ Μπάιντεν

Η Salima Suswell, ιδρύτρια του Black Muslim Leadership Council, αφηγήθηκε τη σκηνή σε συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι είχε καταγράψει τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν.

«Η Τζιλ Μπάιντεν τού είπε: Σταμάτα, σταμάτα τώρα, Τζο». 

Ερωτηθέντες σχετικά με το συμβάν, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν χθες ότι «δεν έχει κυκλοφορήσει και δεν είναι σε γνώση του Αμερικανού προέδρου παρόμοια συζήτηση με την Τζιλ Μπάιντεν».

Πρόσθεσαν, ωστόσο, πως ο Τζο Μπάιντεν «είναι εξίσου εξοργισμένος από τις απώλειες αμάχων όπως και η σύζυγός του». Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρώτη κυρία δεν ζήτησε από το Ισραήλ να τερματίσει τις προσπάθειές του κατά της Χαμάς.

«Ακριβώς όπως και ο πρόεδρος, η πρώτη κυρία είναι συντετριμμένη για τις επιθέσεις εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και τη συνεχιζόμενη απώλεια αθώων ζωών στη Γάζα» ανέφερε σε δήλωσή της η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, διευθύντρια επικοινωνίας της πρώτης κυρίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA