Μενού
stephen
Στίβεν Φράι | @Stephen Fry
  • Α-
  • Α+

Ο δημοφιλής Βρετανός ηθοποιός, Στίβεν Φράι παρομοίασε την αφαίρεση των Γλυπτών του Παρθενώνα με την αφαίρεση της Αψίδας του Θριάμβου από τους Γερμανούς, στη Γαλλία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο διάσημος ηθοποιός και κωμικός πιστεύει ότι θα ήταν «αριστοκρατικό» αν το Βρετανικό Μουσείο επέστρεφε τα γλυπτά στην αρχική τους κατοικία.

Ο Φράι έκανε τα σχόλια αυτά στην αυστραλιανό τηλεοπτικό σόου Stuff the British Stole, το οποίο προβάλλεται από το ABC το βράδυ της Δευτέρας, μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Μιλώντας στον παρουσιαστή Marc Fennell, ο Φράι υποστήριξε ότι ακόμη και αν υπήρχε «το πιο σχολαστικά γραμμένο έγγραφο» που έδινε την άδεια στον Βρετανό λόρδο Έλγιν να αφαιρέσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα από την Ακρόπολη το 1802, «είναι σαν να λέμε "Λοιπόν, η Γερμανία ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να έχει την Αψίδα του Θριάμβου και να το έγγραφο που το αποδεικνύει"».

«Αλλά οι ναζί ήταν μια δύναμη κατοχής. Ποιο δικαίωμα είχαν να παραχωρήσουν τμήματα της Γαλλίας; Δεν ήταν δικά τους για να τα δώσουν», συμπλήρωσε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA