Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ σήμερα, Πρωτοχρονιά, και περιγράφει τα όσα βίωσε.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται στις στιγμές που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της δόνησης.
«Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα» έγραψε αρχικά.
Σημειώνεται πως η μέτρηση των 7,5R είναι από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ενώ άλλες πηγές τον ανεβάζουν στα 7,6.
«Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων» συμπλήρωσε στην ίδια ανάρτηση.
«Ήδη καταγράφεται τσυνάμι 3μ. Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας» κατέληξε.
- Μυτιλήνη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στο αεροδρόμιο
- Γιατί δεν αναρτήθηκαν αφίσες του Pride στο Μετρό; Η απάντηση - εξήγηση της ΣΤΑΣΥ
- Οι προβλέψεις Καμμένου για τις εκλογές: «Πολύ πάνω από 10% η Καρυστιανού, πιθανώς εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ»
- «Eάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου» - Η Τούνη απαντά για το μέγεθος του μαγιό της
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.