Μενού
Η ουγγρική Βουλή ψήφισε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Η ουγγρική Βουλή ψήφισε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ | AP
  • Α-
  • Α+

Το ουγγρικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα (26/2) το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ αμφότερες πλευρές δέχθηκαν με θέρμη και αισιοδοξία την θετική για τη Συμμαχία εξέλιξη, και την ενίσχυση της άμυνας της Γηραιάς Ηπείρου. 

Πλέον όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δώσει το πράσινο φως και η σκανδιναβική χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στην οργάνωση. Η επικύρωση του πρωτοκόλλου στην ουγγρική Βουλή εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (188 ψήφοι επί συνόλου 199 βουλευτών), δίνοντας τέλος σε σχεδόν δύο χρόνια αναμονής.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, αμέσως μετά τα αισιόδοξα για την αμυντική παράταξη της Ευρώπης νέα, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα». Από τη μεριά του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαιρέτισε σήμερα την ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία, λέγοντας «Τώρα που όλοι οι Σύμμαχοι έχουν δώσει την έγκρισή τους, η Σουηδία θα γίνει ο 32ος Σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η ένταξη της Σουηδίας θα μας κάνει όλους πιο δυνατούς και ασφαλέστερους».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA