Μενού
Η καλύβα - τροχόσπιτο του David
Η καλύβα - τροχόσπιτο του David | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένας youtuber με μηδενική εμπειρία στην οικοδομή κατέγραψε πώς έχτισε το δικό του κινούμενο καλυβάκι, το οποίο χρησιμοποιεί για να γυρίζει τον κόσμο. Έχοντας αμφιβολίες στην αρχή, τελικά αφιερώθηκε στο DIY σπιτάκι του και έκανε το αδύνατο δυνατό.

Το χτίσιμο ενός σπιτιού από το μηδέν δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά όπως απέδειξε αυτό το «αστέρι» του YouTube, David Rule, είναι άκρως εφικτό. Όπως γράφει η Sun, Από τότε που ανακάλυψε το κίνημα «tiny home», ο David άρχισε να ενδιαφέρεται για τη ζωή στο δρόμο, και σύντομα αποφάσισε να φτιάξει ένα φορητό σπίτι.

Ο επίμονος μάστορας

Έχοντας κατά νου μια πρόχειρη ιδέα, ο νεαρός YouTuber από τις ΗΠΑ στρώθηκε στη δουλειά, αγοράζοντας πρώτα μια παλιά βάση τρέιλερ. «Δεν είχα ιδέα τι έκανα. Αλλά αυτό που ήξερα ήταν ότι ο Μπομπ ο μάστορας δεν έπιανε μία μπροστά μου».

Αφού ολοκλήρωσε τη βάση μονώνοντάς τη με αφρολέξ, το κάλυψε με νοβοπάν, πάνω από το οποίο έστρωσε τις ξύλινες σανίδες του πατώματος. «Δεν ξέρω καλά-καλά τι είναι η μόνωση, αλλά ένας τύπος στο δρόμο μου είπε ότι είναι σημαντική, οπότε έτσι θα το κάνω», λέει στο βίντεο.

Η βάση του τρέιλερ
Η βάση του τρέιλερ | Youtube

Αν και ο David είχε μια γενική ιδέα για το πώς θα έμοιαζε το τελικό προϊόν, παραδέχτηκε ότι ως επί το πλείστον ήλπιζε απλώς για το καλύτερο και δεν μετρούσε διαστάσεις και υλικά με μεγάλη ακρίβεια. Αφού βεβαιώθηκε ότι το μικροσκοπικό σπίτι ήταν αδιάβροχο και τοποθέτησε τα παράθυρα -με τη βοήθεια πολλών σεμιναρίων στο διαδίκτυο- ο νεαρός προχώρησε στη μεταλλική επένδυση. 

Μόνωση για το πάτωμα
Μόνωση για το πάτωμα | Youtube
Μόνωση των τοίχων
Μόνωση των τοίχων | Youtube

Τελικά, μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι σκληρής δουλειάς, το φορητό σπίτι του David ήταν έτοιμο να βγει στο δρόμο και ο φανατικός του DIY ήταν ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα: «Ήταν περίπου τόσο αεροδυναμικά όσο μια πατάτα αλλά πήγαινε μια χαρά και είχα ξετρελαθεί».

Το έτοιμο καλυβάκι
Το έτοιμο καλυβάκι | Youtube
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA