Μενού
Κατοικίδιο στο Ισραήλ
Κατοικίδιο στο Ισραήλ | AP
  • Α-
  • Α+

Από τις 9 Οκτωβρίου, ο 27χρονος Ben Ozeri ψάχνει μέσα στα ερείπια των Κιμπούτς στο Ισραήλ αναζητώντας σκυλάκια και γατάκια που έχασαν τους ιδιοκτήτες τους μετά την επίθεση της Χαμάς. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι ένας από τους εθελοντές που διασώζουν ζώα και τα επιστρέφουν σε εκείνους που άρπαξε η Χαμάς ως ομήρους.

«Μερικές φορές τα ζώα που βρίσκω τραυματίζονται μετά από χτύπημα με σκάγια. Τα κατοικίδια που είναι συνήθως φιλικά, τώρα τρέχουν τρομαγμένα όποτε βλέπουν άνθρωπο», είπε ο Ben.

Οι αντιδράσεις των ομήρων 

Μόνο συγκίνηση προκαλούν οι στιγμές που απελευθερωμένοι όμηροι έρχονται σε επαφή ξανά με τα κατοικίδια τους για τα οποία δεν είχαν ιδέα αν ζούσαν ή αν πέθαναν.

 
Ο Μπεν πήγε στο Κιμπούτς Κφαρ Αζάρ στις 9 Οκτωβρίου, μόλις δύο μέρες μετά τις επιθέσεις. 

Μια γυναίκα που έχασε τον άντρα της και φίλους της στην επίθεση είπε: «Δεν μου φαινόταν σωστό να νοιάζομαι για τα ζώα μετά τη σφαγή των φίλων μου και τη δολοφονία του συζύγου μου. Όταν όμως άκουσα για την ομάδα του Ben τόλμησα να ονειρευτώ ότι τα κατοικίδια μου μπορεί να είναι ακόμα ζωντανά». 

«Μου τηλεφώνησε και μου έδειξε μια φωτογραφία του Μπάκλεϊ (το κατοικίδιο της) στο σπίτι μου. Ήταν καλυμμένος με στάχτη και είχε τραυματιστεί σοβαρά, αλλά ήταν αυτός, ακόμα μέσα στο σπίτι. Κάθε φορά που ο Ben μου έφερνε ένα νέο κατοικίδιο, ένιωθα μια αίσθηση ελπίδας για ένα σύντομο δευτερόλεπτο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA