Μενού
Επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών
Επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών | AP
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών στη μοιραία πτήση από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη που κόστισε τη ζωή σε έναν άνδρα και προκάλεσε δεκάδες τραυματισμούς, όταν το αεροσκάφος SQ321 έπεσε σε αναταράξεις.

Όπως αναφέρει το BBC, oι επιβάτες του Boeing 777 που κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη, μίλησαν για σκηνές «απόλυτου τρόμου», με έναν επιβάτη να λέει ότι είδε μια γυναίκα με «απαίσιο τραύμα στο κεφάλι της» και άκουσε μια άλλη «να ουρλιάζει από αγωνία».

Τραγική απώλεια ο 73χρονος Βρετανός Geoff Kitchen, που φέρεται να πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ αρκετοί άλλοι παραμένουν σοβαρά τραυματισμένοι. 

«Εκτοξεύονταν στο ταβάνι» - Λίμνες αίματος

Περίπου 79 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να βρίσκονται στην Μπανγκόκ, όπου λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη για τραυματισμούς.

Ο Andrew Davies, Βρετανός επιβάτης στο Boeing 777-300ER, είπε στο BBC ότι το αεροπλάνο «έπεσε ξαφνικά με καμία προειδοποίηση».

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι να βλέπω αντικείμενα και πράγματα να πετούν στον αέρα. Ήμουν καλυμμένος με καφέ. Ήταν απίστευτα έντονες αναταράξεις», πρόσθεσε.

Ένας άλλος επιβάτης είπε ότι όσοι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας «εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι».

«Πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι», είπε στο Reuters ο 28χρονος φοιτητής Dzafran Azmir.

«Είδα ανθρώπους από τον άλλο διάδρομο να πηγαίνουν τελείως οριζόντια, να χτυπούν το ταβάνι και να προσγειώνονται σε πραγματικά άβολες θέσεις».

Διασωστικά συνεργεία επιχειρούν μετά την προσγείωση του Boeing
Διασωστικά συνεργεία επιχειρούν μετά την προσγείωση του Boeing | AP

Ένας άλλος Βρετανός, ο Τζέρι, 68 ετών, ταξίδευε στην Αυστραλία για τον γάμο του γιου του. Είπε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση πριν το αεροπλάνο βυθιστεί αρχίζει να αναταράσσεται.

«Χτύπησα το κεφάλι μου στο ταβάνι, και η γυναίκα μου έπαθε το ίδιο. Κάποιοι άτυχοι που περπατούσαν κατέληξαν να κάνουν τούμπες», θυμάται.

Ένας άνδρας από τη Σιγκαπούρη, του οποίου ο γιος επέβαινε στο αεροπλάνο, είπε ότι «εκτοξεύτηκε και χτυπούσε παντού. Ο γιος μου πήγαινε στην τουαλέτα, ενώ η κοπέλα του καθόταν. Και οι δύο είναι καλά. Δεν τραυματίστηκε, ήταν εντάξει, αλλά είναι λίγο μελανιασμένος, πεταγόταν παντού».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας ακόμα επιβάτης, ο Τζος, είπε ότι λιποθύμησε εν μέσω της αναταραχής. Όταν συνήλθε, είπε ότι είχαν σχηματιστεί «λίμνες αίματος» στο πάτωμα της καμπίνας.

«Υπήρχε νερό παντού, αίμα παντού, τα υπάρχοντα των ανθρώπων ήταν σκορπισμένα σε όλο το αεροπλάνο», αναφέρεται.

Ο επικεφαλής της Singapore Airlines, Goh Choon Phong, ζήτησε συγγνώμη το πρωί της Τετάρτης, λέγοντας ότι ο αερομεταφορέας «λυπάται πολύ για την τραυματική εμπειρία».

Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, προσθέτοντας ότι θα «προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια» στους πληγέντες επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA