Μενού
amerikanoi commandos.jpg
Αμερικανοί κομάντος. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν την επιλογή να πλήξουν το Ιράν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζέικ Σάλιβαν, κορυφαίος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

«Θα υπάρξει περαιτέρω δράση σε ανταπόδοση στον τραγικό θάνατο των τριών γενναίων μελών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο», πρόσθεσε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Θα έλεγα απλά, σε ό,τι αφορά την Τεχεράνη, ότι αν επιλέξει να ανταποδώσει άμεσα εναντίον των ΗΠΑ, θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση από εμάς».

Οι δηλώσεις του Σάλιβαν έγιναν μια ημέρα μετά την τρίτη κοινή στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη και δυο ημέρες μετά τους βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ εναντίον επίλεκτων μελών του ιρανικού στρατού και ένοπλων παρατάξεων προσκείμενων στην Τεχεράνη.

Νέο καμπανάκι για Ιράν

Όταν ρωτήθηκε «τι θα κάνει η Ουάσιγκτον όσον αφορά το Ιράν» σε άλλη συνέντευξή του χθες, στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC, ο Τζέικ Σάλιβαν είπε πως «δεν πρόκειται να υπεισέλθω στο τι έχουμε αποκλείσει και τι όχι από τη σκοπιά των στρατιωτικών επιχειρήσεων».

«Ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να απαντήσουμε σθεναρά στις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων μας μολονότι δεν επιδιώκει ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή», είπε επίσης.

«Δεν θα έπρεπε να επιδιώκουμε κατευνασμό του Ιράν», υπογράμμισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον στην ίδια εκπομπή του NBC.

Ιράν: Στο στόχαστρο η τράπεζα

«Αυτό κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν εδώ και τρία χρόνια. Δείχνουμε αδυναμία στην παγκόσμια σκηνή», σημείωσε και στη συνέχεια κάλεσε την Ουάσιγκτον «να συντρίψει την κεντρική τράπεζα του Ιράν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA