Μενού
Πόλεμος στη Γάζα
Πόλεμος στη Γάζα | AP
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει το αιματοκύλισμα στη Γάζα το σιωνιστικό καθεστώς, που τις τελευταίες ώρες έχει προβεί σε αεροπορικές επιθέσεις με στόχους καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων. Την ίδια στιγμή, η Γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει νομική αγωγή, για τον ρόλο της στη γενοκτονία, λόγω της προμήθειας όπλων στο Ισραήλ.

Όπως ενημερώνει το Al Jazeera, η κατάσταση για τους εναπομείναντες Παλαιστινίους, παγιδευμένοι ανάμεσα στον ασφυκτικό κλοιό των ισραηλινών επιθέσεων και των σφραγισμένων συνόρων της Αιγύπτου, χειροτερεύει κάθε λεπτό.

Τις τελευταίες 24 ώρες, το σιωνιστικό κράτος δεν έχει δώσει καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης, με ξένα μέσα να μεταδίδουν πως βολές πυροβολικού, αεροπορικές επιθέσεις με μαχητικά και drones συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην πόλη της Γάζας, στον προσφυγικό καταυλισμό στη Νουσεϊράτ, και στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα.

Ο κλοιός θανάτου του Ισραήλ στη Γάζα

Η σημερινή σηματοδοτεί 189η μέρα της γενοκτονίας στη Γάζα, με δεκάδες νεκρών στις πρόσφατες επιθέσεις του IDF. Παράλληλα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε και σε «σενάρια» για άλλες περιοχές περιοχές εκτός της Γάζας, χωρίς να προσδιορίζει αν εννοεί την τεταμένη κατάσταση με την Τεχεράνη, ή επεμβάσεις σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Κενές ηχούν από την άλλη οι διαβεβαιώσεις του Τελ Αβίβ πως θα επιτρέπει την είσοδο έως και 500 φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα κάθε μέρα, πολεμικοί ανταποκριτές στη Ράφα μεταδίδουν πως οι πραγματικοί αριθμοί δεν είναι παρά μία «σταγόνα στον ωκεανό» της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο λιμός, η εξάντληση, η έλλειψη υποδομών υγείας, στέγασης και πρόσβασης σε ασφαλείς πηγές νερού, είναι μόνο μερικές από τις απειλές για τη ζωή χιλιάδων Παλαιστινίων, που πλέον δεν μπορούν να εμπιστευτούν ούτε τα κομβόι βοήθειας, τα οποία το Ισραήλ έχει επανειλημμένα, και αποδεδειγμένα, στοχεύσει.

Η αγωγή κατά της Γερμανίας 

Η ηχώ του πολέμου στην Ευρώπη πήρε τη μορφή μίας αγωγής κατά της Γερμανικής κυβέρνησης, τη δεύτερη μεγαλύτερη προμηθεύτρια οπλισμού προς το Ισραήλ μετά τις ΗΠΑ.

Μέσω της αγωγής, που κατατέθηκε συμβεμβλημένα από τέσσερις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εκπροσωπούν πέντε ενάγοντες Παλαιστίνιους, εκτοπισμένους προς την Ευρώπη, καλεί το Βερολίνο να αποσύρει την υλική υποστήριξη υπέρ του σιωνιστικού κράτους και να ανακαλέσει όλες τις άδειες όπλων που εκδόθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα αντίποινα.

Η νομική αγωγή στρέφεται κατά του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Δράσης υπό την ηγεσία των Πρασίνων, του τμήματος που είναι αρμόδιο για τις άδειες εξαγωγών βάσει του νόμου ελέγχου των όπλων του πολέμου.

«Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι η γερμανική κυβέρνηση παραβιάζει τη συνθήκη για το εμπόριο όπλων, τις συμβάσεις της Γενεύης και τις υποχρεώσεις της βάσει της σύμβασης για τη γενοκτονία, συμφωνίες που έχουν επικυρωθεί από την ίδια», ανέφερε μια δήλωση ενός από τους κύριους διαδίκους, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECCHR).

«Και τα πέντε παιδιά μου σκοτώθηκαν όταν το Ισραήλ πυροβόλησε στον προσφυγικό καταυλισμό όπου μέναμε, αφού φύγαμε από το βορρά», είπε ένας από τους ενάγοντες. «Η Γερμανία πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα που τροφοδοτούν αυτόν τον πόλεμο. Καμία άλλη μητέρα δεν πρέπει να υποστεί μια τόσο τρομερή απώλεια».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον κόλαφο παγκόσμιας κατακραυγής απέναντι στη Γερμανία προστέθηκαν πριν μερικές ημέρες και οι επίσημες κατηγορίες της Κεντροαμερικανικής Νικαράγουα, για συμμετοχή σε γενοκτονία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA