Μενού
Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Ρωσία
Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Ρωσία | Twitter/Nexta
  • Α-
  • Α+

Συνετρίβη ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος στα νότια της περιοχής Μπέλγκοροντ, στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία

Στο αεροσκάφος τύπου Ilyushin-76 επέβαιναν τουλάχιστον 74 άτομα, με τις πληροφορίες του BBC, που επικαλείται ρωσικές πηγές, να αναφέρουν πως είναι όλοι νεκροί.

«Περίπου στις 11:00 ώρα Μόσχας (10:00 ώρα Ελλάδας) ένα αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…) Σε αυτό επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που μεταφέρονταν στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ ενόψει ανταλλαγής (αιχμαλώτων), έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Εντός του αεροσκάφους, κατά πηγές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, λέγεται πως υπήρχαν και πύραυλοι για το αμυντικό σύστημα των S-300.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι ένα αδιευκρίνιστο «συμβάν» σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι της περιφέρειας, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει δεχθεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης τον Δεκέμβριο από την οποία σκοτώθηκαν 25 άτομα.

Κατηγορίες κατά της Ουκρανίας για κατάρριψη του αεροσκάφους

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος.

«Σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν» κατήγγειλε ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν. «Σκότωσαν τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή (…) με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ρώσους βουλευτές.

Εξάλλου, και ο βουλευτής και απόστρατος στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ δήλωσε ότι το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il- 76 καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους που έχει προσφέρει η Δύση στην Ουκρανία.

Αν και δεν εξήγησε την πηγή της πληροφορίας αυτής, ο Καρταπόλοφ πρόσθεσε ότι οι ερευνητές θα ανακαλύψουν αν οι πύραυλοι αυτοί ήταν Patriot ή IRIS-T.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA