Μενού
Ο στρατηγός Francis Ogolla με τον Βασιλιά Κάρολο
Συνάντηση της στρατιωτικής ηγεσίας της Κένυας με τον Βασιλιά Κάρολο | AP Photos / Brian Inganga
  • Α-
  • Α+

Αεροπορικό δυστύχημα με συντριβή ελικοπτέρου σημειώθηκε σήμερα στην Κένυα, με τον στρατηγό Francis Omondi Ogolla και αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, να είναι ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με το BBC, το δυστύχημα καταγράφηκε στη δυτική Κένυα με τον Ogolla να επέβαινε στο ελικόπτερο μαζί με ακόμη 11 στρατιωτικούς, από τους οποίους σώθηκαν μόνο οι δύο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κένυας, Ουίλιαμ Ρούτο δήλωσε ότι «σήμερα είναι ημέρα θλίψης για τη χώρα», συγκαλώντας παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Ο κ. Ρούτο δήλωσε ότι η συντριβή συνέβη στις 14:20 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ η Πολεμική Αεροπορία της Κένυας απέστειλε ομάδα αεροπορικής έρευνας για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής.

Το ελικόπτερο κατέπεσε στην κομητεία Elgeyo Marakwet, περίπου 400 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ναϊρόμπι. «Δυστυχώς, το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση» συμπλήρωσε ο Ρούτο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA