Μενού
ασαντ
Κατεστραμμένη προτομή του πρώην προέδρου Χαφέζ Άσαντ | AP - Omar Albam
  • Α-
  • Α+

«Καμίνι» που βράζει η Συρία, τη στιγμή που οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβέρνησης δεν είναι οι μόνες πηγές θερμών επεισοδίων στη ρημαγμένη από τον εμφύλιο χώρα.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, διαδηλωτές γκρέμισαν το άγαλμα του πρώην προέδρου της Συρίας, Χαφέζ αλ Άσαντ, πατέρα του σημερινού προέδρου, στην κεντρική πλατεία της Τζερμάνα, προαστίου της Δαμασκού.

Το προάστιο αυτό κατοικείται κυρίως από Δρούζους. Οι διαδηλωτές, που ζητούσαν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατευθύνθηκαν προς κυβερνητικά κτίρια σε μια περιοχή της πρωτεύουσας όπου έχουν την έδρα τους πολλά παραρτήματα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Συρία: Παραμένει στη χώρα ο Μπασάρ αλ Άσαντ

Την ίδια στιγμή, με την τελευταία κλιμάκωση, καθεστωτικοί παράγοντες ανησυχούν για την ασφάλεια του προέδρου Άσαντ, με τον ίδιο να αποφασίζει ωστόσο να παραμείνει στη χώρα.

Η συριακή προεδρία διέψευσε σήμερα (7/12) τις πληροφορίες που ήθελαν ο Μπασάρ αλ Άσαντ να έχει εγκαταλείψει τη Δαμασκό. Ο πρόεδρος παραμένει στην πρωτεύουσα και συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA