Μενού
Πολίτες στη Δαμασκό
Κατεστραμμένα κτίρια στη Δαμασκό μετά τον εμφύλιο πόλεμο | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως το Ισραήλ «χτύπησε» συγκρότημα κτιρίων στη Συρία, στη συνοικία Μαζέ της Δαμασκού συγκεκριμένα, από το οποία υπήρξαν νεκροί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγή ασφαλείας στην περιφερειακή συμμαχία υπέρ της Δαμασκού, το αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ στη Δαμασκό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, περιλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της μονάδας πληροφοριών του επίλεκτου σώματος.

Το πλήγμα, με τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, σύμφωνα με την πηγή, ισοπέδωσε ένα πολυώροφο κτίριο στη συνοικία Μαζέ της συριακής πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «ισραηλινό πλήγμα εναντίον ενός κτιρίου στη Δαμασκό όπου πραγματοποιείτο σύσκεψη ηγετών προσκείμενων στο Ιράν».

Συρία: Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

«Πλήγμα ισραηλινού πυραύλου έθεσε στο στόχαστρο ένα τετραώροφο κτίριο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους (...) και καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο όπου είχαν συγκεντρωθεί ηγέτες προσκείμενοι στο Ιράν» ανέφερε αυτή η ΜΚΟ που έχει την έδρα της στη Βρετανία, αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που δεν διευκρίνισε προσώρας την ταυτότητα των θυμάτων, «η επιδρομή είχε στόχο σίγουρα τους ηγέτες αυτούς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA