Ο Σύριος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία έχουν δημιουργήσει έναν «πολύ γερό κλοιό γύρω από τη Δαμασκό», καθώς οι αντάρτες λένε ότι έχουν αρχίσει να την περικυκλώνουν.
«Υπάρχει ένας πολύ γερός κλοιός ασφαλείας και στρατιωτικός (κλοιός) στα απομακρυσμένα προάστια της Δαμασκού και της υπαίθρου της και κανείς δεν μπορεί να εισχωρήσει σε αυτή τη γραμμή άμυνας που εμείς, οι ένοπλες δυνάμεις, χτίζουμε αυτή την ώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ αλ- Ραχμούν στην κρατική τηλεόραση.
Ο διοικητής των Σύρων ανταρτών, ο Χασάν Αμπντούλ Γάνι, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις των ανταρτών κατέλαβαν ένα στρατόπεδο και μια σειρά από χωριά γύρω από την πόλη Χομς.
Την ίδια ώρα, η οργάνωση των ισλαμιστών ανταρτών Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ, που θεωρείται πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα, δήλωσε ότι έχει καθήκον να προστατεύσει τα γραφεία των κυβερνητικών υπηρεσιών, των διεθνών οργανισμών και του ΟΗΕ στη Συρία.
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αγωνία μέχρι την ταυτοποίηση της δεύτερης σορού - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο
- Πέθανε ο Μιχάλης Μόσιος: Ο θρυλικός «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
- Η σκληρή ζωή, η επιτυχία και το φρικτό τέλος του ηθοποιού Λευτέρη Βουρνά
- Πετράλωνα: Πού οδηγούν οι ενδείξεις για τα αίτια της κατάρρευσης της τετραώροφης πολυκατοικίας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.