Μενού
asma assad
Η Άσμα και ο Μπασάρ αλ-Άσαντ. | AP Photo/Hassan Ammar
  • Α-
  • Α+

Mε λευχαιμία διαγνώσθηκε η Άσμα αλ-Άσαντ, η σύζυγος του προέδρου στην πολύπαθη Συρία.

Να σημειωθεί ότι πριν από πέντε χρόνια η πρώτη κυρία της χώρας και σύζυγος του Μπασάρ αλ-Άσαντ έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Η 48χρονη Άσμα αλ-Άσαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Σύριους γονείς και είναι παντρεμένη με τον 19ο και νυν πρόεδρο της χώρας από το 2000.

Η Άσμα αποφοίτησε από το King's College του Λονδίνου το 1996 με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών και στη γαλλική λογοτεχνία. Έκανε καριέρα σε επενδυτική τραπεζική, αλλά παραιτήθηκε από την εργασία της μετά τον γάμο της.

asad
AP Photo/Hassene Dridi

Συρία: Ποια είναι η Άσμα

Μαζί με τον σύζυγό της θεωρείται ένας από τους «κύριους οικονομικούς παράγοντες» στη Συρία και ελέγχει μεγάλα τμήματα των συριακών επιχειρηματικών τομέων, των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών, των ακινήτων και της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου συριακού εμφυλίου πολέμου, μια σύγκρουση που άρχισε τον Μάρτιο του 2011, η Άσαντ υπόκειται σε οικονομικές κυρώσεις που σχετίζονται με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

asad
AP Photo/Omar Sanadiki

Η Άσαντ και ο σύζυγός της έχουν τρία παιδιά. Η ίδια λατρεύει το θέατρο, την όπερα τον κινηματογράφο.

Στις 8 Αυγούστου 2018, ανακοινώθηκε ότι είχε αρχίσει θεραπείες για καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Στις 4 Αυγούστου 2019, η Άσαντ δήλωσε δημόσια ότι έχει αναρρώσει πλήρως.

asad
Syrian Presidency Facebook Page via AP

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA