Μενού
eurovision 2024
Στιγμιότυπο από τον τελικό της Eurovision. | AP Photo/Martin Meissner
  • Α-
  • Α+

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, γνωστή και ως EBU, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να δυσφημιστεί η σημαία της ΕΕ στη Eurovision και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα επανεξεταστεί η πολιτική στους επόμενους διαγωνισμούς.

Οι εξηγήσεις δόθηκαν από τον γενικό διευθυντή της EBU, Νοέλ Κουράν, ο οποίος απάντησε σε σχετική επιστολή του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μας να δυσφημίσουμε την ευρωπαϊκή μας σημαία, ένα τόσο σημαντικό σύμβολο της ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης και θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας για το επόμενο έτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μοιράζεται τις ίδιες αξίες καθολικότητα, ποικιλομορφία, ισότητα και συμμετοχικότητα με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η διαχείριση ενός σόου αυτού του μεγέθους και αυτής της πολυπλοκότητας παρουσιάζει ορισμένες προκλήσεις.

Οι απαντήσεις για τη Eurovision

«Από αυτή την άποψη, λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη τις ανησυχίες σας σχετικά με την ΕΕ φέτος. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ ρητή απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και επίσης ήταν ξεκάθαρα ορατή σε προηγούμενες εκδηλώσεις», συμπλήρωσε.

«Το 2024, ως αποτέλεσμα του ευαίσθητου παγκόσμιου πολιτικού πλαισίου και των σοβαρών κινδύνων ασφαλείας στο πεδίο, η λίστα των αποδεκτών σημαιών των συμμετεχουσών χωρών, μαζί με όλες τις άλλες πολιτικές ασφαλείας, εφαρμόστηκε πιο αυστηρά από ποτέ στην είσοδο του χώρου», ανέφερε ο Νοέλ Κουράν.

Υπενθυμίζεται ότι η EBU απαγόρευσε απαγορεύει στους συμμετέχοντες να κυματίζουν τη σημαία της ΕΕ κατά τον τελικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA