Μενού
taiwan
Ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν | @WarMonitors2
  • Α-
  • Α+

Ο σεισμός που έπληξε σήμερα την ανατολική ακτή της Ταϊβάν είναι «ο πιο ισχυρός εδώ και εικοσιπέντε χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, ο Γου Τσιεν-φου. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 50 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πρώτο, ακόμα προκαταρκτικό απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το πυροσβεστικό σώμα.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, εδικά στην αραιοκατοικημένη κομητεία Χουάλιεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. «Δυο κτίρια κατέρρευσαν (...) μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι», δήλωνε νωρίτερα εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος της Χουάλιεν.

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές (...) Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», είπε ο κ. Γου σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 7,6 του Σεπτεμβρίου του 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 2.400 ανθρώπους.

«Δυο κτίρια κατέρρευσαν και μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος της Χουάλιεν.

Οι αρχές του αεροδρομίου στη Νάχα, τη μεγαλύτερη πόλη στην Οκινάουα, ανέστειλαν τα δρομολόγια μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι στα νησιά μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό (>7 βαθμών) που έπληξε νωρίτερα σήμερα την Ταϊβάν.

Η κίνηση των αεροσκαφών έχει ανασταλεί από τις 09:25 (03:25 ώρα Ελλάδας) προληπτικά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Νάχα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, προσθέτοντας πως «οι πτήσεις που θα προσγειώνονταν (στη Νάχα) θα εκτραπούν».

Η κινεζική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις υποθέσεις της Ταϊβάν εξέφρασε την έντονη ανησυχία της μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε τη νήσο περί τις 08:00 (τοπική ώρα) και προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA