Μενού
asthenoforo tailandi.jpg
Ασθενοφόρο στην Ταϊλάνδη. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην κεντρική Ταϊλάνδη, στην επαρχία Σουπανμπούρι, σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα (17/01) μέλη των ομάδων διάσωσης.

«Επιβεβαιώνουμε 18 θανάτους», τόνισε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος της ομάδας διασωστών που βρέθηκε στο σημείο. Η έκρηξη συνέβη το απόγευμα (τοπική ώρα), σύμφωνα με ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί θάνατοι χωρίς να δώσει ακριβή απολογισμό για την ώρα, ούτε να αναφέρει τα αίτια της έκρηξης.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι η προκαταρκτική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κάνει λόγο για 20 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Να σημειωθεί ότι ορισμένα ΜΜΕ στην Ταϊλάνδη, μεταδίδουν πως οι νεκροί είναι 23.

Ταϊλάνδη: Οι πρώτες πληροφορίες

«Δεν μπορούμε να πούμε εάν σκοτώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Οι αξιωματούχοι εισέρχονται στις εγκαταστάσεις για να ερευνήσουν. Δεν έχουν εντοπίσει επιζώντες», δήλωσε στο Reuters ο κυβερνήτης της επαρχίας Ναταπάτ Σουβανπρατέπ.

Ο πρωθυπουργός Σρέτα Ταβισίν ενημερώθηκε για την έκρηξη ενώ βρισκόταν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, και ζήτησε άμεση έρευνα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA