Μεγάλα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα Τούρκων, που στήνεται σε τεράστιες ουρές για να προμηθευτεί προϊόντα πρώτης ανάγκης σε χαμηλότερες τιμές.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, είναι μεγάλη η δυσαρέσκεια της γείτονα χώρα για την οικονομική κατάσταση.
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων στέκονται στο ότι οι πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν σε μεγάλες ουρές προκειμένου να αγοράσουν φθηνό κρέας ή ακόμα και ψωμί, η τιμή των οποίων έχει ανέβει σημαντικά.
Η πλειοψηφία των Τούρκων βιώνει φτωχοποίηση από το 2018 και ύστερα, με αποτέλεσμα να στερείται ακόμα και γάλατος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που αμφισβητούνται, ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 60%. Κατά πολλούς, το ποσοστό είναι πολύ υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα.
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, διατηρεί την πρωτοβουλία για την πώληση φτηνότερου ψωμιού σε δημοτικούς φούρνους. Ειδικότερα, ενώ στους φούρνους της περιοχής η τιμή είναι 10 λίρες, εκεί μπορούν να το προμηθευτούν με 5.
- Η έκπληξη της Δανάης Μπάρκα στον σύζυγό της που κάνει το διαδίκτυο να «λιώνει»: «Δεν ξέρω πόσο σ'αγαπώ»
- Ενέδρα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη δολοφονία Εξάρχεια: Τα σενάρια που εξετάζονται
- Μακριά αλλά τρομερό φαγητό: Αυτό είναι το πιο αδικημένο ελληνικό νησί για διακοπές
- Σκύλος 90FM: Ποιος βρίσκεται πίσω από τον πιο καλτ ραδιοφωνικό σταθμό της επαρχίας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.