Λίγο πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν άφησε μια επιστολή για τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε τη σχετική παράδοση, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής.
Ο Τραμπ βρήκε τη χειρόγραφη επιστολή στο γραφείο τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια τελετής στο Οβάλ Γραφείο.
Ο φάκελος με το νούμερο 47
Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικανός έδειξε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους το γράμμα στο φάκελο του οποίο υπήρχε ένα νούμερο: Το 47.
Προφανώς σχετίζεται με τον παραλήπτη του, τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγινε ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αργότερα, ο Τραμπ είπε ότι ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του άφησε μια «ωραία» επιστολή.
Μάλιστα, τόνισε ότι διάβασε την επιστολή στην οποία ο Μπάιντεν τον συμβούλεψε να απολαύσει τη θητεία του, αλλά και να έχει πίγνωση του σημαντικού ρόλου που αναλαμβάνει.
Αμερικανικά μέσα γνωστοποίησαν σήμερα (23/1) το περιεχόμενο της επιστολής.
Το περιχόμενο της επιστολής
Σύμφωνα με το Abc News ο Μπάιντεν έγραψε στον Τραμπ:
«Καθώς αποχωρώ από αυτό το ιερό αξίωμα, εύχομαι σε εσάς και την οικογένειά σας ότι καλύτερο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ο αμερικανικός λαός και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κοιτάζουν σε αυτό το σπίτι (σ.σ. Λευκός Οίκος) για σταθερότητα στις αναπόφευκτες καταιγίδες της ιστορίας και προσεύχομαι τα επόμενα χρόνια να είναι μια εποχή ευημερίας, ειρήνης και χάριτος για το έθνος μας.
Είθε ο Θεός να σας ευλογεί και να σας καθοδηγεί όπως έχει ευλογήσει και καθοδηγήσει την αγαπημένη μας χώρα από την ίδρυσή μας».
- Η Πατατίνα δάκρυσε: Η Βάλια από το Καφέ της Χαράς μεγάλωσε και έγινε ρεπόρτερ του MEGA
- «Κοινωνία άνω κάτω»: Το παρασκήνιο με τα 5 «όχι» και η συμπαρουσιάστρια του Μπογδάνου που έκλεισε την τελευταία στιγμή
- Ξέσπασε η Χριστίνα Παππά: «Κατεβάστε ό,τι έχετε γράψει – Δεν έγινε ποτέ τίποτα στο ιατρείο του Κολωνακίου»
- Η «δίδυμη» της Τζένιφερ Λόπεζ βγήκε στην παρανομία - «Πανηγύρι» στα social με μία φωτογραφία
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.