Ο ηγέτης του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης, γνωστότερου με το ακρώνυμο Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε χθες Τετάρτη πως αυτό μαζί με τις άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις θα λάβουν αποφάσεις για τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ.
«Λέμε ότι η Χαμάς είναι εδώ για να μείνει (...) και ότι θα είναι το κίνημα και όλες οι εθνικές (παλαιστινιακές) παρατάξεις που θα αποφασίσουν για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση στη Γάζα», είπε ο κ. Χανίγια κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.
Τόνισε ακόμη ότι το μέλλον των έμμεσων διαπραγματεύσεων για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός είναι αβέβαιο, διότι το Ισραήλ «επιμένει να κατέχει το σημείο διέλευσης της Ράφας και να επεκτείνει την επίθεσή του» στον παλαιστινιακό θύλακα.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Οι συλλήψεις των γιατρών για θανατηφόρο έκθεση, οι αντιφάσεις και τα νέα στοιχεία
- «Καλοκαίρι τέλος» από το Σάββατο: Έρχεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
- Δάφνη: Έβαλαν απορρυπαντικό αντί για ξύδι στο φαγητό - Στο νοσοκομείο παιδιά και προσωπικό βρεφονηπιακού σταθμού
- Ο τιμοκατάλογος του ιατρείου στο Κολωνάκι: Πόσο κοστίζει η πλασμαφαίρεση
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.