Μενού
subtitanic
Το υποβρύχιο | YouTube
  • Α-
  • Α+

Το πλήρωμα του υποβρυχίου Titan,το οποίο εξαϋλώθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια tour που πραγματοποιούσε στο ναυάγιο του Τιτανικού, αντιλήφθηκε τη μοίρα του μόλις ένα λεπτό προτού το βαθυσκάφος «σκάσει σαν μπαλόνι», αναφέρει ειδικός.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, o Ισπανός εμπειρογνώμονας Χοσέ Λουίς Μαρτίν τόνισε ότι τα θύματα «βίωσαν τον τρόμο και την αγωνία καθώς οι πέντε επιβάτες στοιβάχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλον κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης τους για 3.000 πόδια».

Σύμφωνα με τον Ισπανό ειδικό, το βαθυσκάφος πρέπει να έχασε τη σταθερότητά του εξαιτίας μίας ηλεκτρικής ζημιάς με αποτέλεσμα να πέσει προς τον βυθό «σαν βέλος κάθετα» με το φινιστρίνι του προς τα κάτω.

Εκτιμά μάλιστα ότι το βαθυσκάφος ξεκίνησε την ελεύθερη πτώση σε βάθος περίπου 5.000 ποδιών και έπεσε «σαν μία πέτρα χωρίς κανέναν έλεγχο» για περίπου 3.000 πόδια μέχρι να «σκάσει σαν μπαλόνι» στα περίπου 8.600 πόδια λόγω της απότομης αλλαγής πίεσης.

Ο Μαρτίν τονίζει ότι οι πέντε επιβάτες στοιβάχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλον, στο απόλυτο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της πτώσης, η οποία πρέπει να διήρκησε από 48 έως 71 δευτερόλεπτα.

Τα πέντε μέλη του βαθυσκάφους που έχασαν τη ζωή τους, ήταν οι Στόκτον Ρας, Σαχζάντα Νταγούντ και ο γιός του Σουλεϊμάν, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ.

Η αμερικανική ακτοφυλακή είχε επιβεβαιώσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον ωκεανό κατά τη διάρκεια των ερευνών, ανήκουν στο Titan, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA