Μενού
molossia.jpg
molossia.org
  • Α-
  • Α+

Μια μικρή έκταση 11 στρεμμάτων στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο 38 κατοίκους, αυτοπροσδιορίζεται ως χώρα από τους ανθρώπους της και καλωσορίζει τους τουρίστες με την προειδοποίηση «μην φέρνετε κρεμμύδια και σπανάκι, διαφορετικά μπορεί να βρεθείτε πίσω από τα κάγκελα».

Η Republica of Molossia, ή αλλιώς Δημοκρατία της Μολοσσίας, ιδρύθηκε το 1977 ως η Μεγάλη Δημοκρατία του Goldstein, πριν αλλάξει το όνομά της, εξήγησε ο ηγέτης του έθνους στη Sun.

«Η Μολοσσία είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή της χαβανέζικης λέξης “maluhia” που σημαίνει αρμονία και ειρήνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Κέβιν Μπαφ.

Το μικρό έθνος, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, φιλοξενεί λιγότερους από 40 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ωστόσο δεν ζουν μόνιμα και για αρκετό καιρό στα 11 στρέμματα της Μολοσσίας.

Ο Μπαφ είπε ότι υπάρχουν μόνο τρεις άνθρωποι και τρία σκυλιά που ζουν στη γη του έθνους, που βρίσκεται στο Ντέιτον της Νεβάδα. Εκεί μένει η σύζυγός του, η Πρώτη Κυρία, και η 20χρονη κόρη του, η οποία είναι Αρχιφύλακας.

Μολοσσία: Οι άνθρωποί της

Η κόρη του, η οποία δεν κατονομάστηκε, ταξίδεψε για λογαριασμό της Μολοσσίας για να αλληλεπιδράσει με άλλα μικροέθνη στον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρώπη, σύμφωνα με τη Sun. «Της έχει δώσει μια ευρύτερη προοπτική ζωής από ό,τι νομίζω πως έχουν πολλοί άνθρωποι», είπε ο πατέρας της.

Επιπλέον, όσο περίεργο κι αν φαίνεται το κράτος που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Νεβάδα-Καλιφόρνια, έχει επίσης μερικούς περίεργους κανόνες, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους τίτλου του Μπαφ: Εξοχότατε Πρόεδρε Μεγάλε Ναύαρχε Συνταγματάρχη, Ντόκτορ Κέβιν Μπαφ, Πρόεδρε και Raïs της Μολοσσίας, Προστάτη του Έθνους και Φύλακα του Λαού.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται στους πολίτες και στους επισκέπτες να φέρνουν κρεμμύδια, σπανάκι, γατόψαρα και θαλάσσιους ίππους στη χώρα.

Μολοσσία: Απαγορεύονται τα κρεμμύδια

«Τα κρεμμύδια δεν επιτρέπονται γιατί απλά... δεν μου αρέσουν τα κρεμμύδια και είμαι δικτάτορας. Μπορώ να λέω τέτοια πράγματα», είπε ο Μπαφ στη Sun. «Όταν παραβιάσεις τους κανόνες και φέρνεις γατόψαρα στη χώρα μας, μπαίνεις στη φυλακή. Μας αρέσει να κάνουμε πράγματα που είναι διαφορετικά, μοναδικά και εκκεντρικά στη χώρα μας», είπε στη συνέχεια.

Μάλιστα χρειάστηκε να φυλακιστούν μόνο κάποιοι λίγοι, που παραβίασαν του περίεργους κανόνες του, είπε ο Μπαφ στην The Post Wednesday. «Είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που ρίχνονται στη φυλακή σε μια τριτοκοσμική χώρα», είπε στο The Post.

Ολόκληρο το έθνος κατασκευάστηκε από το μηδέν σε μια έρημο, κάτι για το οποίο ο Μπαφ δηλώνει συγκινημένος. «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που έχω φτιάξει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μολοσσία: Περήφανος ο ιδρυτής

«Δεν υπήρχε τίποτα εκεί πριν μετακομίσουμε και δηλώσουμε ότι είναι η χώρα μας. Ήταν απλώς μια άδεια έρημος. Είμαι πολύ περήφανος για ολόκληρο το έθνος», δήλωσε ο ηγέτης του «κράτους».

Παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται ως χώρα, οι επισκέπτες της Μολοσσίας μπορούν να φύγουν με σφραγίδα στα διαβατήριά τους. Παράλληλα, ο Μπαφ εργάζεται πυρετωδώς για να γίνει η Μολοσσία ένα πραγματικό κυρίαρχο έθνος.

Δείτε επίσης:

Το κόλπο με το νερό στο μπάνιο που κρατάει μακριά κρύωμα και γρίπη

Τα επαγγέλματα με ζήτηση στο εξωτερικό χωρίς πτυχίο - Πληρώνουν εξαψήφιο μισθό

Τι ζητούν τα άτομα που δουλεύουν στο σεξ στην Ελλάδα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA