Τουλάχιστον 20 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης σε «καταυλισμό εκτοπισμένων» στην περιοχή Αλ Μαουάσι, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του θύλακα, έκανε λόγο για τουλάχιστον «20 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά» και «δεκάδες τραυματίες» ύστερα από ισραηλινό πλήγμα σε «καταυλισμό εκτοπισμένων» στην περιοχή Αλ Μαουάσι – δυτικά της Χαν Γιούνις – το οποίο προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά.
Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφεραν ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση.
Γάζα: Φωτιά εξαιτίας του πλήγματος
Η πυρκαγιά που προκλήθηκε εξαπλώθηκε σε σκηνές που είχαν στήσει οικογένειες εκτοπισμένων, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις αναφορές για το συγκεκριμένο πλήγμα.
Να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2023, εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 44.500 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.
- Για ποια δικαιοσύνη μου μιλάς; Δικηγόρος κατηγορείται γιατί μετά από πρόωρο τοκετό... δεν πήγε σε δικάσιμο
- Απρόσμενη κριτική του πρωταγωνιστή Δημήτρη Κίτσου για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και τις ελλείψεις
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ: «To Ιράν δεν συνιστούσε άμεση απειλή»
- Μαμαλάκης για την υγεία του: «Με χτύπαγε σαν χταπόδι τρία χρόνια, είχα γίνει ανορεκτικός»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.