Μενού
asthenoforo hamburg.jpg
Ασθενοφόρο στο Αμβούργο. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον πέντε εργάτες σκοτώθηκαν στο Αμβούργο της Γερμανίας, σήμερα το πρωί (30/10), όταν κατέρρευσε σκαλωσιά σε εργοτάξιο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

«Αρκετοί άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τη σκαλωσιά και θεωρούνται αγνοούμενοι», τόνισε στη συνέχεια. «Πέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους στον τόπο του ατυχήματος», πρόσθεσε.

«Αρκετοί εργάτες οικοδομών έπεσαν από σκαλωσιές σε εργοτάξιο στο Αμβούργο τη Δευτέρα και πέντε πέθαναν. Η πυροσβεστική υπηρεσία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας δήλωσε ότι το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή HafenCity, μια περιοχή κοντά στο λιμάνι και δίπλα στον ποταμό Έλβα, που ανακαινίζεται με κτίρια γραφείων και κατοικιών, ξενοδοχεία και καταστήματα», μετέδωσε το Associated Press.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Bild αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 9:10 (τοπική ώρα) όταν «σκαλωσιές σε φρεάτιο οικοδομής κατέρρευσαν σε πολλούς ορόφους, θάβοντας τουλάχιστον οκτώ εργάτες».

«Δεν είναι σαφής ο αριθμός»

«Αρχικά δεν ήταν σαφές πόσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν στις σκαλωσιές τη στιγμή της κατάρρευσης», τονίζεται από το γερμανικό Μέσο. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «αυτή στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης από την πυροσβεστική υπηρεσία για να φτάσει στους θαμμένους εργάτες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Bild ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Φίλιπ Μπάουμαν».

Περίπου 60 διασώστες βρίσκονται στο σημείο, όπως επίσης πολλά ασθενοφόρα και γιατροί έκτακτης ανάγκης. Ζητήθηκε επίσης ένα ελικόπτερο διάσωσης.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, για εργασίες ανακαίνισης βρίσκονταν στο σημείο περίπου 700 εργάτες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA